понедельник, 2 декабря 2019 г.

Як вибрати найкращу страховку для Шенгену ?

Як вибрати страховку для Шенгену ?

   Медична страховка - необхідна умова отримання Шенгенської візи, але оформлення страховки не можна назвати лише формальністю. Раптова хвороба або отримана травма можуть зіпсувати вашу поїздку не тільки самим своїм фактом, а й тим, наскільки лікування вдарить по вашому гаманцю - в Європі медичні послуги обходяться дуже дорого. Нижче я розповім, яку страховку краще вибрати для Шенгену, які мінімальні вимоги до страховки для отримання візи і які додаткові послуги можна включити в страховку.


Вибір тур. страховки в будь-яку країну - це дуже багато нюансів. Якщо ви не хочете вникати в подробиці, і вам просто потрібна страховка, то ось мій список найнадійніших страховок і місць, де їх можна купити. Для тих, хто хоче розібратися, що до чого, всі подробиці далі.

Яку купити страховку для Шенгену? Мій топ надійних страхових в 2019
Страхових компаній існує багато, і не всі вони однаково хороші. Детально про те, на що слід звертати увагу при оформленні страховки, я розповідав в статті «Як вибрати надійну страховку за кордон».

Страховки, про які я буду говорити нижче, підходять для візи в усі європейські країни - для Іспанії, Італії, Німеччини, Греції, Франції, Бельгії, Голландії, Португалії та ін. Країн шенгену.

Одна з найважливіших речей, на які варто спиратися при виборі страховки, - організація-асистанс, з якої працює страхова компанія. Саме асистанс координує виплати страховика і отримання вами медичних та інших послуг в країні, куди ви приїхали. На даний момент страховики працюють з різними асистансами, з яких найбільш надійними і компетентними вважаються наступні:

Страхова компанія Allianz з Mondial Assistance. Недорога, але надійна. Страхує вагітних.
Страхова компанія Tripinsurance з Tripinsurance Assistance - у мене тільки хороший досвід з цієї страхової. На сайті є кілька відгуків про різних зверненнях по страховці (відгук 1, відгук 2). Знайомим, які потрапили в госпіталь на стаціонар, страхова оплачувала без питань рахунок більше 5000 $ в день.
Страхова компанія ERV з Euro-Centre Holding - у всіх моїх друзів, які користувалися страховкою ERV, тільки позитивні відгуки. У страховки ERV є різні пакети, найзахищеніший, куди входить страхування при алкогольному сп'янінні, - пакет ERV OPTIMUS. Одна з небагатьох страховок, які підходять вагітним.
AXA Assistance - страхові компанії ERGO, Polis Oxygen.

Непогані відгуки також у цих асистансів:
Savitar Group
AP Companies

Якщо вам потрібна просто страховка для візи до Європи і без різниці надійна вона чи ні, тоді перейдіть на сайт Лік Тур, введіть дати поїздки, країну поїздки або «Всі країни Шенгену», свій вік, і Ві знайде найдешевший поліс. Він відповідає мінімальним вимогам для отримання візи.

Зверніть увагу, що деякі страхові компанії працюють з двома асистансами, так що варто уточнити, який асистанс забезпечуватиме підтримку саме по вашій страховці.

Яким умовам повинна відповідати страховка для Шенгенської візи?
До медичну страховку для Шенгену є кілька чітких вимог, і в 2019 вони такі:

Страховка повинна покривати витрати мінімум 30 000 євро (в ідеалі - 50 000 євро, але це необов'язково).
Термін її дії повинен охоплювати всі дні поїздки + 15-денний «коридор» на випадок зсуву дат в'їзду і виїзду. При цьому ви оплачуєте тільки дні власне поїздки, і тільки вони вважаються застрахованими.
Якщо ви оформляєте річну візу, то і медична страховка повинна бути теж видана на рік. При цьому страхується тільки певне число днів в році в залежності від умов страхування (зазвичай максимум - 60 днів в першому півріччі і 60 днів у другому).
Страховка повинна діяти на території всіх країн Шенгенської угоди.
Вона не повинна містити франшизи.
Вона повинна забезпечувати мінімальний спектр медичних послуг (нижче детальніше), включаючи репатріацію останків в разі смерті застрахованого.
Де оформити страховку для поїздки в Європу?

Є два способи купити страховку для шенгенської візи:

Звернутися в офіс обраної страхової компанії, прихопивши з собою ІПН і паспорта - звичайний і закордонний.
Оформити страховий поліс онлайн на сайті Лік Тур - куплена онлайн страховка рівнозначна за силою тієї, що була оформлена у вашій присутності.

Важливо! Випадки, коли страховка не буде працювати.
Майже всі страхові компанії відмовляють у виплатах, якщо шкоди вашому здоров'ю було завдано при наступних обставинах:

У стані алкогольного і наркотичного сп'яніння, навіть якщо пошкодження було отримано не з вашої вини і не мало відношення до факту вашого зловживання.
В результаті занять активними видами відпочинку, якщо страховка не включає цю опцію. Список таких занять у кожного страхового агента свій, і з ним потрібно обов'язково звіритися.
При загостренні вже діагностованого хронічного захворювання, якщо страховка не включає цю опцію.
При загостренні алергії, якщо страховка не включає цю опцію.
Як наслідок самоповреждений і / або суїциду.
При управлінні транспортом без відповідних прав.
Всі хороші страховки вже включають за замовчуванням страхування хронічних захворювань, загострення алергій. Деякі страховки - навіть покривають витрати при наявності алкоголю в крові.

Що повинно входити в медичну страховку для Шенгену:
Коли говорять про страховку для отримання Шенгенської візи, то мають на увазі медичну страховку, в яку входять послуги, пов'язані з лікуванням травм і хвороб. У їх числі - екстрена медична та стоматологічна допомога, лікування в лікарні, рецептурні ліки, звернення до лікарів, транспортування до медичних закладів (включаючи повернення на батьківщину, якщо за кордоном належних послуг надати не можуть), репатріація останків в разі загибелі застрахованого. Навіть найдешевша страховка для Шенгена повинна покривати ці послуги.

Є і страховки більш високого класу, «комфорт» і «преміум», в які входять додаткові послуги - наприклад, перекладач в лікарні, виклик лікаря додому, витрати на супровід другою особою, пошуково-рятувальні операції. Багато такі страховки розширюють спектр покриття і включають в нього не тільки медичні проблеми, а й туристичні в цілому - наприклад, втрату багажу, затримку рейсу, випадки притягнення до адміністративної відповідальності. У кожного страховика спектр додаткових послуг, що входять в страховку, свій, тому їх потрібно уважно вивчити перед придбанням страховки.

Які додаткові послуги можуть входити в страховку?
Включення в страховку додаткових послуг дозволяє застрахуватися навіть від випадковостей, витрати по яких зазвичай не оплачуються. Ось кілька прикладів різноманітних ситуацій, від яких можна застрахуватися за окрему плату:

Пошкодження, отримані при активному відпочинку. Причому багато страхових компаній вносять в їх число не тільки екстремальні види спорту, а й аквапарк, їзду на велосипеді або мопеді, катання на тварин, риболовлю, теніс та інші на вигляд нешкідливі заняття.
Пошкодження, отримані в процесі трудової діяльності для робіт з підвищеним ступенем ризику.
Нещасні випадки - страховик сплачує не тільки за лікування, але і за сам факт події; в разі вашої загибелі відшкодування отримають люди, яких ви вказали в якості бенефіціарів.
Втрата документів.
Втрата багажу.
Залучення вас до адміністративної відповідальності. При цьому вам можуть організувати також юридичну допомогу - наприклад, адвоката.
Події, пов'язані з водінням особистого автомобіля (ДТП, поломка, необхідність буксирування і технічного обслуговування).
Затримка / відміна авіаперельоту або іншого транспортного рейсу.
Скасування поїздки, якщо це сталося з причини хвороби, травми або пошкодження вашого майна.
Ускладнення при вагітності - вартість включення цієї послуги в пакет залежить від терміну вагітності. Для вагітних підходить лише дві страховки: ERV і Allianz.
Цим список не вичерпується. Коли збираєтеся на відпочинок, бажано заздалегідь прорахувати, ніж ви будете протягом нього займатися, а також врахувати у вас наявність хронічних захворювань. Заздалегідь потурбуйтеся про те, щоб в список послуг по страховці входило те, ризик чого ви вважаєте для себе високим.

Комментариев нет:

Отправить комментарий